Tip os log ind
Foto: Privatfoto

Tocifret millionindtægt fra salg af gasselskab

20. juli 2019, 07.33

Ikast-Brande HMN Naturgas I/S' salg af HMN Gasnet til Energinet har udløst en samlet betaling på 1,4 milliarder kroner til ejerkommunerne. Heraf udgør Ikast-Brande Kommunes andel godt 20 millioner kroner, men staten har sørget for, at kommunerne ikke solder pengene op: Ejerkommunerne har kunnet vælge mellem at betale en afgift på 60 procent og få resten af pengene udbetalt her og nu, eller at betale en afgift på 20 procent og få resten af beløbet udbetalt i 10 lige store rater i løbet af de næste 10 år.

Inden afgiften beregnes, har kommunerne dog fået lov til at fratrække det beløb, de oprindeligt indskød som kapital i selskabet, for Ikast-Brande Kommunes vedkommende ca. 5,6 millioner kroner.

Dermed havde Ikast-Brande Kommune valget mellem at aflevere knap 9 mio. til staten og få resten af pengene nu eller at aflevere knap 3 millioner kroner mod at få pengene over 10 år, og et enigt byråd valgte at følge anbefalingen fra Kommunernes Landsforening (KL) om at gøre det sidste.

Dermed får det ikke den helt store likviditetsmæssige betydning, men det er stadig en klog og en rigtig beslutning, fastslog borgmester Ib Lauritsen (V).


Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune