Tip os log ind
Lene Kripka Henriksen underviser i psykisk førstehjælp

Tør du gøre noget.

når du møder et menneske, der har det svært?
04. oktober 2015, 12.58

FØRSTEHJÆLP Ved du, hvad du vil gøre eller sige, hvis én i din omgangskreds eller familie går og hænger med hovedet, eller for eksempel skærer i sig selv eller får et angstanfald?

Ligesom det helt uventet kan være nødvendigt at skulle give fysisk førstehjælp, kan der pludselig opstå et behov for at man yder psykisk førstehjælp. Det kan være nyttigt at være forberedt, selvom man selvfølgelig altid håber på, at man aldrig får brug for det! Et kursus i psykisk førstehjælp kan give dig viden og gøre dig parat til at tage de første skridt til at støtte et medmenneske, som har psykiske problemer.


Psykisk førstehjælp

På et psykisk førstehjælpskursus får man i løbet af 12 intensive timer kendskab til de mest almindelige psykiske sygdomme og psykiske krisesituationer, - og lærer en handleplan for hvad man konkret kan gøre. Handleplanen trænes i praksis gennem forskellige øvelser og cases, ligesom der vil være rig lejlighed til udveksling og spørgsmål undervejs.

På kurset vil vi komme ind på: depression, angst, psykoser, misbrug, samt hvordan man kan håndtere kriser og krisereaktioner. Kurset kan være relevant både for ens private og for ens professionelle liv. Efter gennemførelse af kurset kan man få et kursusbevis udstedt af Psykiatrifonden.


Udviklingen af psykisk førstehjælp

Psykisk førstehjælps kurset er udarbejdet af Psykiatrifonden med støtte fra Tryg Fonden. Det er en dansk version af et velafprøvet Mental Health First Aid program fra Australien. Forskere, behandlere og brugere bidrog alle til udviklingen af programmet for at skabe det, der var mest hjælpsomt og praktisk anvendeligt. Som kursusdeltager modtager man en manual med med kursets indhold, viden, handleplaner, links og kontaktadresser.


Kursus i Brande (Ørbæklund)

Instruktøren på kurset er Lene Kripa Henriksen, som er psykoterapeut og akupunktør med egen klinik i Nørre Snede. Lene Kripa har i mange år udforsket, hvordan krop og psyke hænger sammen. Hun anvender blandt andet Somatic Experiencing, - en behandlingsmetode, der er specielt velegnet til at arbejde med følger efter chok og traumer, inklusive PTSD og psykiske og kropslige problemer. Lene Kripa har blandt andet været tilknyttet en mobil smerteklinik og har arbejdet på 4D Rehabiliterings- og IntegrationsCenter i Vejle.


Ordet er dit