Tip os log ind
Tre trofaste frivillige, der har været med siden starten for 30 år siden, og som fortsat er i forretningen. Det er Stinne Larsen, Birgit Dahl og Karen Rita Christensen.
Foto: Henrik Ole Jensen

Tre jubilarer blev fejret

Kirkens Korthær I Ikast og tre frivillige i butikken fejrede 30-årsjubilæum
20. marts 2019, 07.13

Ikast To små flag og en rød løber ind mod forretningen markerer, at det er en helt speciel dag.

Indenfor på bordet står to kagemænd fra Vestbyens Bageri. De har begge et marcipanbånd over brystet, og på det står der med sirlig chokoladeskrift »Kirkens Korshær 30 års jubilæum«.

Og det er netop, hvad det hele handler om. I dagens anledning har selveste borgmesteren også fundet tid til at komme forbi.

- Vil du have en kop kaffe, bliver han tilbudt.

- Det var faktisk derfor, jeg kom, replicerer Ib Lauritsen (V) kækt.


Tre med fra starten

Men det skal vise sig, at han ikke bare er kommet for den gode kaffes skyld, men også for at gratulere genbrugsforretningen på Strøget og ikke mindst de mange frivillige bag den. Desuden har han også fået pålagt opgaven at overrække blomster og chokolade til henholdsvis tre jubilarer samt initiativtageren til Kirkens Korshærs Genbrugsforretning i Ikast.

- Tillykke. Det er godt gået. Samtidig vil jeg gerne hylde alle de frivillige. Et moderne samfund kunne slet ikke fungere uden deres uselviske indsats, fastslog Ib Lauritsen.

Han pegede desuden på, at Kirkens Korshærs Genbrugsforretning med dens 40 frivillige gennem årtier har gjort en enestående indsats med at støtte det sociale arbejde, ligesom man i sin tid var forud sin tid, hvad angår genbrugstanken.

- Tak fordi I gik i gang med det, sagde borgmesteren, der herefter overrakte flotte jubilæumsbuketter til tre af de frivillige, der har været med siden forretningens start og som stadig indgår i korpset af frivillige til at stå bag disken.

Blomsterne gik til Karen Rita Christensen, Birgit Dahl og Stinne Larsen.

Desuden var der en æske chokolade til Krista Wedel, der tilbage til 15. marts 1989 tog initiativ til at åbne genbrugsforretningen på Strøget i Ikast.


Ordet er ditMere Ikast