Tip os log ind
Emiliano Marcondes og FC Midtjylland besejrede AaB i Aalborg.
Foto: Henning Bagger/ritzau Scanpix

Tre point til førerholdet: Smal FCM-sejr over AaB

Frank Onyeka matchvinder i søndagens udekamp i Aalborg
03. november 2019, 17.58

FODBOLD FC Midtjylland fastholder forspringet i guldkampen mod FC København.

Søndag vandt Superligaens midtjyske førerhold en smal, men fortjent 1-0-sejr ude over AaB. Matchvinder på Aalborg Portland Park blev midtbaneslideren Frank Onyeka.

Den nigerianske U23-landholdsspiller havde ingen problemer med at omsætte en løs bold i AaB-feltet efter kun 11 minutter. Få meter fra stregen stod Onyeka helt fri, da AaB-keeper Jacob Rinne kun fik pareret Erik Sviatchenkos glimrende hovedstød efter et hjørnespark.

I en FCM-kontrolleret første halvleg, hvor gæsternes pres og aggressivitet indledningsvis var effektivt, kom »ulvene« også frem til fine chancer i form af et nærgående langskud fra brasilianske Evander Ferreira samt et fint hovedstødsforsøg fra landsmanden Júnior Brumado. Sidstnævnte havde overraskende fået startpladsen i front i stedet for rekordindkøbet Sory Kaba, der var bænket.

Efter 25 minutter overlod FC Midtjylland boldbesiddelsen og initiativet til hjemmeholdet. Men kun én enkelt gang - via en afslutning fra AaB-anfører Lucas Andersen - måtte FCM-målmand Jesper Hansen i aktion.

Lucas Andersen kom også i fokus i begyndelsen af anden halvleg, hvor FC Midtjylland fortsat virkede passive med og uden bold. Den nordjyske kaptajn huggede til fra kanten af FCM-feltet, men kuglen ramte stolpen.

Også udeholdet havde et skud på rammen. Efter en fiks kombination med Emiliano Marcondes sparkede Evander i handskerne på Jacob Rinne. Riposten kom retur til brasilianeren, der efter et fikst træk bag om støttebenet knaldede bolden på overliggeren. Da var der spillet 69 minutter.

I den resterende del af matchen var det AaB'erne, som pressede på i jagten på en udligning. Men FCM-defensiven og Jesper Hansen, som kun har lukket seks mål ind i 15 Superliga-kampe, holdt stand i en solid udekamp, der endte med en kontrolleret sejr. I slutfasen havde førerholdet endda mulighed for at udbygge med flere store kontramuligheder.

FC Midtjylland er nu syv point foran FC København på andenpladsen. Københavnerne spiller mod SønderjyskE senere søndag aften.


Ordet er ditMere Fodbold