Tip os log ind
Foto: Presse

Udsatte unge skal på sommerlejr i Bording

10. juli 2018, 17.35

BORDING At komme af sted på en lejrtur sammen med andre børn og unge og en masse engagerede frivillige, som har dedikeret en uge af deres sommerferie, giver glæde, selvtillid og fører til mange gode venskaber.

Det er da derfor også en mangeårig tradition, som fortsætter, når Blå Kors Danmark i år sender udsatte børn og unge afsted på sommerlejre rundt om i Danmark. I alt bliver der afholdt fem lejre for omkring 150 børn og unge.

Den ene af lejrene finder sted på Hestlund Efterskole ved Bording 16.-22. juli og er for unge i alderen 14 til 20 år.

Erfaringen fra tidligere år er, at mange af deltagerne oplever lejrturen som et pusterum i en ofte trængt hverdag, fortæller Sandra Trampedach-Junget, som er frivilligkoordinator for Blå Kors' ferielejre:

- Vi hører tit fra både børn og unge, at lejrturen er et af sommerens helt store højdepunkter, som de har glædet sig til længe. Derfor er vi taknemmelige for de mange større og mindre økonomiske bidrag fra fonde og legater, der gør, at vi igen i år kan arrangere lejre.


Frivillige er drivkraften

Deltagerne kommer ofte fra familier, som kæmper med forskellige udfordringer, hvad enten det handler om misbrug af alkohol eller stoffer, fattigdom, psykisk sygdom eller sociale problemer.

På lejren i Bording venter der de 35 deltagere en uge med en masse aktiviteter, grin og hygge, som en gruppe frivillige står for at arrangere.

- Igen i år drives Blå Kors' lejre primært af verdens sejeste frivillige, som med deres store engagement og vilje formår at skabe uforglemmelige oplevelser og venskaber mellem deltagerne på lejrene. Vi håber, at både børn og unge tager hjem med gode minder og oplevelser i bagagen, som giver dem håb og livsmod, der varer ved - også længe efter, at lejren er forbi, siger frivilligkoordinator Sandra Trampedach-Junget.

Blå Kors' lejre er støttet af Ole Kirks Fond, Novo Nordisk Fonden, Louis Petersens Legat, Jascha Fonden, Hempel Fonden, Augustinus Fonden samt lokale Y's Men's klubber.


Ordet er ditMere Bording