Tip os
Flemming Rolighed

Udstiller kunst om sin opvækst i Bording

Kunstpakhuset byder på ny udstilling med Flemming Rolighed
19. april 2017, 11.20

IKast Udstillingen hedder »PARENTLESS«, og kunstneren er Flemming Rolighed, der stammer fra Bording.

Flemming Rolighed kaster handskerne til en stærk og følelsesladet udstilling med en personlig visualisering af opvæksten og barndommen i en midtjysk provinsby.

Udstillingen "Parentless" har som udgangspunkt og omdrejningspunkt kunstneren Flemming Roligheds personlige historik. Nemlig hans opvækst og barndom på heden i den midtjyske provins. Han lader i udstillingen det personlige og det almene blande sig til en kunstnerisk og bevægende visualisering af opvæksten.

Erindringen og minderne om de specifikke begivenheder fra barndommen er udelukkende kunstnerens. Det er hans nuværende situation og status som "forældreløs" der er det refleksive udgangspunkt for udstillingen. Via personlige genstande, blandt andet fra faderens dødsbo, vækkes barndomserindringer til live.

De forskellige genstande beskriver nogle af de mere almene følelser og erfaringer, der hører barndommen til. Men de har tillige en stærk personlig historik.

Gennem den særlige blanding af personlige artefakter og mere specifikke kunstværker ønsker Flemming Rolighed at dokumentere og beskrive sin opvækst og barndom på heden i det midtjyske.

- Det var et sted hvor naboer var stiltiende og dermed samtykkende for de begivenheder der udspillede sig. En video optaget i min faders dødsbo danner rammen omkring fortællingen og udstillingen, fortæller Flemming Rolighed.

Med de personlige artefakter og Flemming Roligheds karakteristiske handske-installationsværker samt malerier malet i en bevidst barnlig og naiv stil samler "Parentless" sig til en både stoflig og stærkt bevægende udstilling om opvæksten i hvad han selv kalder en dysfunktionel familie.

KUNSTPAKHUSET: 22. april - 5. juni 2017

Fernisering: lørdag d.22. april

Kunstnerne vil være til stede ved åbningen.


Ordet er dit