Tip os log ind
Udvalgsformand Frank Heidemann er klar til at forbyde alt rygning hos både ansatte og elever på de kommunale folkeskoler.
Foto: Tom Laursen

Udvalgsformand vil forbyde udgang fra skolerne

Rygning og overvægt truer de unge. Derfor skal de ikke have lov at forlade matriklen i skoletiden
16. april 2018, 12.42

SUNDHED Rygning og overvægt er noget af det der, udfordrer sundhedstilstanden hos de unge. Derfor er formanden for Sundhed- og Omsorgsudvalget Frank Heidemann Sørensen, (S) klar til at tage det helt store opgør og forbyde skoleeleverne i Ikast-Brande at forlade skolens matrikel når de er i skole.

- Vi kan se, at det virker forebyggende, når man i Island og Norge har hævet prisen på cigaretter og gemt dem væk under disken. Og når »tøsedrengene« på Christiansborg ikke tør tage de rigtige beslutninger, så må vi gøre noget i kommunerne, siger Frank Heidemann.

Med udgangspunkt i region Midtjyllands store befolkningsundersøgelse »Hvordan har du det« vil kommunen tage fat på problematikkerne.

- Vi har allerede gang i noget med vores projekt »Bevæg dig for livet«. Det er fine ting, som vi fortsætter med. I undersøgelsen kan vi se, at antallet af rygere er stagneret omkring de 18 procent. Men det er bekymrende, at det er de unge, der er med til at hæve tallet. Det skal vi have lavet om på, og derfor skal vi igang med at tage nogle drastiske beslutninger.

- Jeg kan sagtens forestille mig, at vi - i Ikast-Brande Kommune - ikke vil tillade skoleelever at forlade matriklen i skoletiden. Det er ikke i orden, at de kan gå i supermarked og købe såvel cigaretter såvel som usunde fødevarer. Det er ikke i orden, siger Frank Heidemann.

Han er også klar til at tage skridtet om røgfrie arbejdspladser.

- Det er allerede gennemført på ældreområdet, at ingen ryger i arbejdstiden. Det kan de synes er uretfærdig, ligesom flere skoler allerede har taget beslutning om, at eleverne bliver på skolen. Vi må turde tage de rigtige beslutninger, siger han.

Som en naturlig opfølgning på røgfri arbejdstid vil han også tilbyde de kommunalt ansatte gratis rygestop kurser og håber med stramningerne på skolerne at kunne forhindre de unge i overhovedet at få startet den usunde vane med cigaretterne.


Ordet er ditMere Politik