Tip os log ind
Her ses nogle af de i alt 15 heste på hjørnet ved Østergade og Højris Allé. Hestene slap fri ved et uheld, og er her ved at blive samlet, inden de skal hjem til folden igen.?
Foto: Privatfoto

Undslupne heste midt i Ikast - heldigvis kom hverken heste eller mennesker til skade

Femten fuldvoksne heste løb torsdag forvildede rundt i Ikast - det kunne være gået helt galt, lyder det fra rideklub
03. august 2018, 22.20

Ikast En stor flok heste fra Højris Rideklub fik torsdag aften lyst til at tage på bytur i Ikast. Det havde de bare ikke fået lov til.

Medlemmer af Højris Rideklub var i fuld gang med at lede 15 fuldvoksne heste mod deres fold, da hestene besluttede, at de hellere ville ud at se sig om. De brød således fri. Hestene vejer ifølge staldmester i Højris Rideklub Dennis Christensen alle mellem 400 og 600 kilo.


Menneskelig fejl

- Der er tale om en menneskelig fejl med et ledhåndtag, der ikke bliver sat ordentligt på. Det er en forglemmelse, og det gør så, at hestene kan løbe ud, forklarer Dennis Christensen, der passer hestene til daglig.

- Det kunne være gået helt galt. Det er jo ikke til at vide med sikkerhed, om der lige pludselig kommer en bil farende, eller om der er nogle, der ikke har set, at vi vifter ad trafikken. Jeg har arbejdet her i fem år, og jeg har aldrig prøvet sådan noget før, siger Dennis Christensen.


Ingen alvorlige skader

Rideklubben ligger på Remmevej, og folden ligger ud til Bordingvej, men hestene satte kurs mod Østergade.

Her begyndte arbejdet med at fange dem ind igen for alvor, forklarer Højris Rideklubs Dennis Christensen.

- Jeg bor faktisk selv på Østergade. Jeg sidder derhjemme, og pludselig hører jeg trampende heste i gaden. Når der er en hest, der stikker af, følger de andre hurtigt efter. Heste er flokdyr, og så kører de sig selv lidt op. Det går stærkt sådan noget, siger Dennis Christensen.

Situationen, der på flere måder kunne være endt med store skader, endte dog på bedst mulig måde.

Efterfølgende lå der er par hestepærer rundt omkring i Ikast, men det var trods alt billigt sluppet. Hverken mennesker eller heste kom til skade. Rideklubben har heller ikke efterfølgende hørt til, at der skulle være forekommet materielle ødelæggelser af nogen art.

- Selvfølgelig er det dramatisk, når femten heste render ud, men det endte lykkeligt for alle parter. Der var ikke skader på noget som helst, hverken på hestenes hove eller noget. Ingen haver blev løbet over, og ingen biler fik buler, konkluderer staldmesteren, der naturligvis er glad for at have alle hestene tilbage igen ovenpå deres lille udflugt.


Stor hjælp fra lokale

En vild flok heste på en villavej er et atypisk syn, og det fik rigtig mange ikastboere til at yde vigtig og nødvendig hjælp.

I fællesskab spærrede de hjælpsomme borgere vejene af og fik langsomt, men sikkert hestene samlet, lidt som skulle der indfanges kvæg. Det får nu Højris Rideklub til at sende en hilsen til de mange ikastboere, hvis indsats var særdeles værdifuld.

- Jeg har ikke overblik over, hvem der hjalp, men jeg vil gerne sige tusind tak til alle, der hjalp med, siger Dennis Christensen.

Hestene var på flere måder ganske løsslupne:

- Jeg tror, de har haft det sjovt. De er vant til at komme oppe i byen, dog ikke løse. Jeg tror, det var derfor, hestene forholdt sig relativt roligt. De panikkede ikke, og vi fik dem hjem ved at lade førerhestene gå forrest, og så kunne vi drive dem hjem i en samlet flok, forklarer Dennis Christensen.

Politiet fulgte situationen, men lod fagfolkene og de assisterende ikastboere om at få situationen under kontrol.


Ordet er ditMere Ikast