Tip os log ind
Sabine Englert leverede personlige mirakler i HIH's hjemmesejr over Aarhus United.
Foto: Flemming Hansen

Uskøn HIH-sejr: Aarhus pressede topholdet

Herning-Ikast vandt med 23-19 hjemme over Aarhus United
15. oktober 2019, 21.13

HÅNDBOLD Det var rodet, uskønt og usammenhængende, men det endte med den forventede favorit- og hjemmesejr, da Herning-Ikast Håndbold tirsdag aften vandt med 23-19 over Aarhus United. Ved pausen i IBF Arena i Ikast, hvor 1529 overværede ligamatchen, førte topholdet med 11-7.

De beskedne scoringscifre i første halvleg hang ikke mindst sammen en lang stribe tekniske fejl i begge ender, men i særdeleshed, at HIH-keeper Sabine Englert viste høj klasse.

Den tyske veteranmålvogter blev kort før pausen noteret for en redningsprocent på hele 60. De mange parader pillede Englert frem nærmest efter behag - naturligvis til stor frustration for de aarhusianske gæster, der særligt i første halvleg leverede en præstation langt under liganiveau - symboliseret ved storskytten Celine Lundbye Kristiansen, som kun nettede én gang onsdag aften.

Afbrænderne og den manglende koncentration var også udtalt hos Herning-Ikast, men der var trods alt så meget mere kvalitet i topholdet, at HIH'erne formåede at fremtvinge det afgørende forspring.

Midt i anden halvleg kunne Tonje Løseth og topscorer Jeanett Kristiansen udbygge forspringet til fem mål, men der indsneg sig alligevel lidt tvivl i slutfasen, hvor favoritterne gik ned i tempo og atter kom ind i faser med svage afslutninger. Aarhus United - båret frem af især den norske backbomber Line Ellertsen - hang på i de sidste minutter, hvor udeholdet reducerede til både 17-20 og 19-22. Men de to point blev i Ikast.

HIH-topscorer tirsdag aften blev Jeanett Kristiansen med otte træffere.

Herning-Ikasts næste udfordringer er i EHF Cuppen og i Hviderusland, hvor der fredag og lørdag venter dobbeltopgør mod HC Gomel.


Ordet er dit