Tip os log ind
God opdragelse i administrationen, men også ude på virksomhederne, der skal turde tage kontakt til kommunen for en uforpligtende snak, siger de to politiske frontfigurer, viceborgmester Preben Christensen og borgmester Carsten Kissmeyer
Foto: Steen Hebsgaard

-Vi bestikker ingen - men hold da op, det er dejligt

Viceborgmester - og formand for Erhvervs-kontaktudvalget Preben Christensen jubler over på den sjette førsteplads
21. september 2016, 13.56

FØRSTEPLADS Preben Christensen, viceborgmester og formand for Erhvervskontaktudvalget, er altid en glad mand, der sjældent har skruet bissen på. Men han kan faktisk godt skrue op for den glade grimasse og blive endnu gladere.

Det sker når en 1. plads kommer i hus - også selvom det er sjette gang.

Preben Christensen er en meget glad mand, der spreder glæde gennem telefonrøret, da han skal sætte ord på den sjette vindertitel i erhvervsvenlighed.

- Der er mange, der tænker, hvad vi gør, og hvad vi kan. Og selvom vi nu har vundet seks gange, så går vi også efter den syvende titel, siger Preben Christensen, der med en smittende latter hurtig spiller bolden videre til personalet i den kommunale administration.


Personalet går forskellen

- De gør det godt og er den direkte årsag til, at det går så godt, siger viceborgmesteren.

Som formand for Erhvervskontaktudvalget bruger han sammen med sit udvalg også meget tid til at komme rundt på virksomhederne.

- Det handler om dialog og løsninger fremfor begrænsninger. Vi politikere er gode til at tage imod, og når vi kommer rundt, så spørger vi altid, om der er noget, vi skal tage med hjem til administrationen. Vi har altid teknisk personale med rundt på besøgene, så de kan få svar på spørgsmål med det samme, forklarer Preben Christensen, der er glad for traditionen og muligheden for at være på forkant med virksomhedernes udfordringer


Smørelse eller opdrag

Han har fået flere henvendelser om, hvorvidt kommunen bruger bestikkelse eller anden form for »smørelse« for at få virksomhederne til at sætte krydserne de rigtige steder, når Dansk Industri sender sin undersøgelse ud til medlemsvirksomhederne.

- Men nej, den slags bruger vi ikke. Under nogen omstændigheder, siger Preben, som til gengæld er overbevist om, at det lange seje træk er den naturlige dialog med virksomhederne.


Samarbejde og dialog

- Vi har igen- og igen, sagt, at de skal bruge kommunen som samarbejdspartner. Går de med nogle planer, så er det en ide at tage dialogen med administrationen for at få taget højde for love, regler og kommuneplaner, inden arbejdet går i en forkert retning. Det giver altså et andet udgangspunkt end at sende en ansøgning af sted og blive afvist. Så er paraderne oppe allerede inden vi kommer i gang, siger Preben Christensen.

Omvendt er alle glade, hvis kommunen i et tæt samarbejde med den enkelte virksomhed kan finde den optimale løsning, inden der er brugt penge på dyre tegninger og ideer, der viser sig ikke at kunne lade sig gøre.

Preben Christensen høster sammen med resten af kommunen frugten af den intense vilje til at ville samarbejdet.

- Man kan sige, at virksomhederne i Ikast-Brande er blevet godt »opdraget«. Nu ved de, at dialogen er vejen frem, og det ikke skader at lave en forsigtig forespørgsel inden man for alvor sætter i gang, sige viceborgmesteren


Bosætning

Viceborgmesterens politiske liv synger på sidste vers, og han er glad for, at indsatsen med virksomhederne har båret frugt. Han har også et håb om, at arbejdet på at gøre Ikast-Brande til bosætningskommune vil bære frugt.

- Det er også et langt sejt træk, men vi er gang, og der er nok at tage fat på. Vi har jo masser af indpendlere, der får gavn af de nye motorveje. Men det ville nu også være godt, om vi kunne fortælle dem om alt det dejlige, de kan få ved at bosætte sig her. Vi skal være bedre til at fortælle, at vi kan give børnene en tryg barndom lige fra børnepasning til ungdomsuddannelse. Jeg ved, at folk i dag har stor fokus på at give deres børn optimale vilkår. Det skal vi være gode til at sikre og gode til at fortælle, siger Preben Christensen, og fryder sig over, at Ikast-Brande fortsæt vækster i befolkningstal.


Ordet er dit