Tip os log ind
  • 1/: Afslutningskoret øver sig på Albertes Ønskelandet ?
    Foto: Laila Kempel
  • 1/: Farlige løver i Troldeland
    Foto: Laila Kempel
  • 1/: Roboter gøres klar til musical i Børnehaven Hyldgård
    Foto: Laila Kempel

Vi er...vi er...fra Hyldgård

Den lokale børnehave er i fuld gang med at forberede sig til storstilet jubilæumsfest
30. april 2019, 11.44

Jubilæum Børnehaven Hyldgård i Ikast er måske en af byens nyere børnehaver. Men faktisk har den 40 år på bagen, og det betyder, at institutionens 88 indskrevne børn gennem et stykke tid har været i fuld sving med at forberede en storstilet jubilæumsfest.

Og det i en sådan grad, at forældrene fortæller om børn, der vågner op om natten og i nærmest søvne repiterer med Queens rytmer (we will rock you) vi er - vi er... fra Hyldgaard efterfulgt med to rytmiske sut på sutten og så tilbage i drømmeland.


Ønskeland

Børnene er nemlig ved at forberede en stor musical, der tager udgangspunkt i deres egne tegninger, rim, remser og i det hele taget deres fortolkninger af et Ønskeland.

Fredag 3. maj starter en hel uges festligheder med at børnene og deres forældre inviteres på kaffe, rundstykker og kage. Helt som det plejer at være. Ugen efter opstilles et kæmpe festtelt med scene, hvor både børnehaven Lægdsgaard, bedsteforældre og til sidst også forældre skal præsenteres for både brandbiler, væltede husede, Olsen Banden og en kolerisk Yvonne. Såmænd.

Musicalen har en gennemgående historie om en far, der ikke kan finde sine børn og må igennem både troldeland og prinsesseland, inden han til sidst forenes med »sit guld«.

- Vi har prøvet det før med hjælp udefra. Men denne gang kan vi selv, siger pædagog Bodil Kristensen, der har 31 års ancinnitet og teamleder Nanna Mertner, der har været ansat på stedet i 12 år.

- Vi tager udgangspunkt i børnene og deres mestring, men det har været vigtigt, at de i år skulle være med alle sammen i en eller anden grad. Nogen blomstrer ved at skulle være en del af et kor - andre ved at skulle præstere noget helt alene, forklarer de to kolleger.

I øjeblikket syder børnehaven af aktivitet. Nogle børn har travl med at male robotter i den rigtige farve ude på legepladsen, mens andre øver sig på troldehop i motorikrummet.

Og formiddagen sluttes af med en fælles seance, hvor flere byder ind med dagens opgaver afsluttende med det store slutnummer Ønskelandet - skrevet af Alberte Vinding.


Historien

Oprindelig blev indstitutionen bygget til tre grupper med hver 20 børn - altså 60 børn. Børnetallet er steget væsentlig og har været helt oppe på 100 børn.

- Men vi har også valgt at nytænke hele organisationen, så vi i dag er én stor familie, hvor alle voksne kender alle børn og alle voksne har et fælles ansvar for alle børn, fortæller Bodil Kristensen og Nanna Mertner.

Institutionen rummer børn i aldersgruppen fra 2,9 til seks år, hvor de fleste typisk starter i skole.

- Vi er et stort hus, men alle kender hinanden og alle tager ansvar, kender hinanden og hjælper hinanden, siger de to pædagoger, der er glade for ændringerne, der gør hverdagen langt mere fleksibel end ved opdelingen i mindre grupper.

Bodil Kristensen som har været med i mange år er fortsat meget forelsket i sit arbejde og vild med sin hverdag med børnene.


Trivsel

- Ting ændrer sig hen af vejen, men jeg synes faktisk vi - sådan generelt - er blevet bedre til at være opmærksomme på det enkelte barns trivsel - og det handler i høj grad om at kunne mestre at være en del af et fællesskab, hvor man både skal give og tage, forklarer hun.

Børnehaven Hyldgård er også meget bevidst om, at forældre i dag stiller andre krav end tidligere og er meget opmærksom på, hvad det er de kan tilbyde.

- Vi er som en købmandsbutik. Vi sælger en service - og hos os handler det meget om motorik og musik, som de fleste i personalegruppen har efteruddannet sig i, siger de to personale-repræsentanter, der glæder sig over deres dejlige job - men i øjeblikket specielt over de mange jubilæumsforberedelser.


Ordet er ditMere Ikast