Tip os log ind
Indehaver af Café 1983 Brian Carstensen har indtaget en af stedets sofaer og sidder klar med controlleren foran fjernsynet. Præcis som på teenageværelset.
Foto: Jacob Hove

Videospil og musik fra 80'erne og 90'erne

Café 1983 er Ikasts nye spil-café, hvor det sociale i er højsædet
12. oktober 2019, 10.01

Ikast Navnet er måske lidt misvisende. Det mener i hvert fald indehaver af Ikasts nye mødested Café 1983.

For ifølge Brian Carstensen, der står bag Café 1983, er der altså ikke tale om en café med caféburgere og andet mad på menuen. I stedet bliver der serveret kaffe, øl og drinks, mens den helt store attraktion er gammeldags videospil tilkoblet fjernsyn.

- Det er et sted, hvor alle er velkomne. Her er spil fra dengang, jeg var barn, og så er der musik fra 1980'erne og 1990'erne på anlægget, siger Brian Carstensen.

Stedet er den fine, gamle bygning på Strøget 65. Her i lokalerne overfor Spinderokken, der tidligere har huset både mejeri, brugsforening og cykelbutik, ligger Café 1983.


Nintendo-nostalgi

Og nu vi er ved navnet: Årstallet 1983 henviser til, at det var det år, hvor Nintendo lancerede sin 8-bit videospilmaskine på det japanske marked. Tre år senere kom den på det danske marked, og den blev en kæmpe succes i det meste af verden.

Det er blandt andet sådan en maskine, gæsterne kan spille på i cafeen. Det hele foregår uden internetforbindelse, og ønsker man endnu mere nostalgi, så er brætspil også meget velkomne.

I det hele taget emmer stedet af 80'er og 90'er teenageværelse. Der er borde og stole, mens bløde sofaer lokker til rigtig afslapning foran fjernsyn.

På væggene hænger gamle filmplakater - i det ene hjørne kigger terminatoren Schwarzenegger ned på caféens besøgende.

- Stedet rummer en masse af det, jeg er vokset op med. Det skal være et sted, hvor man kan koble af. Det er fra tiden før mobiltelefonen, og her er et skær af nostalgi over det hele, siger Brian Carstensen.

Cafeen er åbnet og deler lokale med Samlerhuset Ikast.


Ordet er ditMere Ikast