Tip os log ind
  • 1/: Hjælperne samlet på festivalpladsen til info-møde forleden. De glæder sig.
  • 1/: Musiklivsformand Robert Bagger: Vi har brug for, at Ikast viser, om man vil have en festival i byen

Vil Ikast have en festival og byfest?

Musiklivs formand, Robert Bagger, vil gerne have 2000 på pladsen hver dag - ellers har Musikliv ingen fremtid
06. juni 2018, 13.19

IKAST Bliver Ikast Musikliv i weekenden 15.-16. juni både den 15. udgave - men også den sidste?

Ikke hvis det skal stå til festivalforeningens formand, Robert Bagger.

- Vi har nemlig en trofast festivalskare, der hvert år glæder sig og trofast bakker os op. Vi har over 100 engagerede hjælpere og et erhvervsliv, der med sponsorater er utroligt dedikerede omkring den her festival.

Siger Bagger - med et lille men ...

- Sidste gang er et stort ord. Og man skal ikke true. Omvendt må vi konstatere, at vi de sidste tre år har haft mindre tilslutning end de foregående år. Og med en by af Ikasts størrelse er det med 1000 hver aften en forsvindende lille del, der dukker op. Vi har grundlæggende et stort setup til den her festival eller byfest, og vi laver den også af ideologiske årsager. Men nogen skal også synes, det er værd at komme herned, siger Robert Bagger, der forleden havde samlet alle hjælpere til den sidste intro til festivaldagene.

- Man kan gisne om, hvad årsagen er. Nogen taler om udbuddet af festivaler, andre om programmet. Vi kan ikke konkurrere med Herning Rocker, Hede Rytmer og hvad de nu hedder. Og det har vi ikke intentioner om. Men vi vil godt skabe en festival eller en fest i byen med god musik, som er rar at lytte til og drikke øl sammen med naboer og vennerne.

- Nu har vi brug for, at Ikast viser, at man vil have en samlende fest i byen med musik og glade mennesker. Vi har skåret festivalen til rent budgetmæssigt, og venter nu spændt på, om vi har ramt niveauet og kan få det til at løbe rundt, Vi driver Musikliv som en forening, hvor et overskud går til at lave festival. Det overskud har vi spist af de sidste tre år. Det kan vi ikke blive ved med. Så i år skal det løbe rundt - vi laver alle frivilligt arbejde og vil altså ikke tage penge med hjemmefra for at lave en festival i Ikast, lyder det fra formanden, der understreger, at det ikke er en klagesang - men en simpel opfordring til at bakke op og til at vise, om byen har plads til festival.

- Hvis bare hver af de cirka 1000 gæster, vi har fredag og lørdag, inviterer én med - er vi på 2000 hver aften, og så er vi »home-free« - og så er der festival og en samlende fest i byen også næste år.

Festivalformanden siger også, at på flere parametre er Ikast for lille til at være stor. Og hvis man eksempelvis vil have Rasmus Seebach er udgifterne til ham alene en fordobling af Musiklivs ... samlede budget.

- Men på ét punkt går vi ikke på kompromis. Vores scene med lys og lyd er spitzklasse i Danmark. Det fås ikke bedre. Det er et valg, vi har truffet. Går man til festival, skal den del være i orden. Ellers kan man jo ligeså godt samle tre musikanter på Torvet og lave en byfest der.

Det glæder Robert Bagger, at man år efter år kan forny hjælperkorpset og stadig have mange, som gerne vil hjælpe til.

- Og så vores fantastiske skare af festivalgæster der hvert år glæder sig og kommer her for at skabe en fest.

- Det er som en spiral. Går det godt ét år, har vi midler til at lave en endnu bedre festival det efterfølgende år. Men det går også den modsatte vej.

- Jeg fristes til at spørge: I mange byer kæmper man for at bevare købmanden - gad vide om Ikast egentlig gerne vil have en byfest og en festival?

Det vil vise sig efter 15. og 16. juni, når navne som Dodo, Queen Machine, Folkeklubben, Jonah Blacksmith og Zididada og mange andre har været på scenen.


Ordet er ditMere Ikast