Tip os log ind
Der var mødt omkring tilhørere frem, da ISI holdt repræsentantskabsmøde. ?Privatfoto

Visioner gjort til virkelighed

Det er bare stort, mener forstanderen hos ISI
27. april 2018, 13.50

generalforsamling Der er flere end 600 unge idrætselever på ISI, Nordre Skole, FCM Akademiet og College. Alle samlet i nærhed med hinanden i campusmiljøet omkring Hagelskærvej.

Forleden holdt ISI repræsentantskabsmøde.

Omkring 50 tilhørere var mødt frem, og de blev blandt andet vidne til en positiv beretning fra forstander Torben Østergaard.

- Sammen har vi i campusfamilien nu fået nedsat en fælles fond. Og på rigtig Ikast-maner er der allerede igangsat de første investeringer i forhold til visionsplanen på samlet 20 millioner kroner i et helt nyt fodboldtræningsanlæg, som stod klar i sommers, og en ny idrætshal ved Nordre Skole, som blev taget i brug efter påske, hvorved vi kommer op på fem haller indenfor campusområdets 400 meters radius. Det er stort, fastslog forstanderen.

- Hvert år har vi ca. 240 elever på en udviklingsrejse her i miljøet på ISI. De opholder sig 24 timer i døgnet, syv dage om ugen.

For årtier tilbage så vi alle de samme TV-udsendelser fredag aften og kunne bruge dem som fælles reference. I dag streamer børn og voksne i mange tilfælde hver deres underholdning, fra hvert deres rum i hjemmet, sagde Torben Østergaard.

- På ISI gør vi tingene fælles, og efterskoleelevernes smartphones skal blive på værelserne. Fordi på efterskoler og højskoler dyrker vi det fælles »vi« og skaber utallige fælles faste holdepunkter, lød det i beretningen.


Udvikling af talenter

Et af de områder, hvor ISI igennem de seneste 15 år har kunnet skille sig ud, er den sportslige talentudvikling.

Rent faktisk var ISI tilbage i 2004 en af de første efterskoler, der kunne tilbyde det, og derfor har ISI en del af æren for, at efterskoleformen blev åbnet op for en ny målgruppe, så også landets sportstalenter i dag kan få del i efterskolens dannelses- og oplevelsesrejse.

- Omkring en tredjedel af vores efterskoleelever hvert år er under deres ophold hos os samtidig i landsholdsregi, og efterhånden har rigtig mange tidligere ISI-elever »levet drømmen« indenfor eksempelvis fodbold, håndbold, golf, volleyball, cykling og badminton, tilmed på A-landsholdsniveau, sagde Torben Østergaard.

Økonomisk blev det et tilfredsstillende år med 1,8 millioner kroner i overskud.

Bestyrelsens sammensætning så efter årsmødet således ud: Poul Færch, Palle Høj, Peter O. Sørensen, Claus Bertelsen, Annette Mosegaard, Claus Steinlein og Ole Thiel.


Ordet er dit