Tip os log ind
Viggo Mulvad

»Vores« vilde planer for de næste 25 år

07. juni 2017, 12.19

FREMTIDEn For 25 år siden vendte man det hvide ud af øjnene over ideen med at lægge glaslåg på butiksgaden i Ikasts midte.

I dag tænker de fleste, at alternativet til, at de vanvittige planer blev realisereret, nok havde givet et helt andet billede af Ikast.

De fleste ved, at detailhandel sådan generelt, er udfordret og derfor har Vores Ikast sat sig for at forsøge at tænke lige så vildt som for 25 år siden.

- Vi bliver jo nødt til at lave en ønskeseddel, ellers kan det jo aldrig gå i opfyldelse, siger formanden for Vores Ikast, Viggo Mulvad.

Med kommunen som økonomisk bidragsyder med 100.000 kr. er der allerede sat gang i et arbejde, som handler om at udvikle hele Ikasts bymidte.


Næste skridt tæt på

- Vi har tre virksomheder, som byder ind på opgaven med at lave en analyse og en dybere undersøgelse af udfordringerne. Den 19. juni sætter vi - i arbejdsgruppen - os sammen og beslutter, hvem der skal have opgaven. Vi er nødt til at forholde os til detailhandel i al almindelighed, men vi er også nødt til at kigge på hele Ikasts bymidte. Der er lavet en helhedsplan omkring stationen: Perron 7430. Der er lavet en plan for SportsCampus og en plan omkring Vision Vestergade. Vi er også nødt til at have en plan for bymidten, siger Viggo Mulvad.


Street food og overdækket gangsti

Han er som formand for Vores Ikast heller ikke bleg for at tænke højt og sætte helt konkrete eksmpler på, hvad de vilde planer kunne være.

- Vi har en attraktiv tom bank bygning på Sieferts plads, som måske kunne blive et attraktivt sted for cafe- og restaurantliv. Måske Ikasts sted for Street Food, der er utrolig populært i øjeblikket. Men vi mangler også stadig at få løst den gamle traver om at få Møllegade, Føtex og Østerport til at blive en del af helheden med Strøgcentret. Måske man skulle lave en overdækket gangsti - som det er lavet ved den østlige del af Herning Centret, så man rent faktisk kan gå tørskoet hele vejen, siger Viggo Mulvad.

For ham handler det om at få sat ord på ønsker og forsøge at tænke Ikast 25 år frem i tiden.


Flere restauranter i nord

- Måske skal vi beslutte at hele den nordelige ende af Strøgcentret skal være cafeer og restauranter for at komme de tomme butikker til livs. Vi kommer ikke uden om, at vi er mast mellem flere store byer. Herning Centret vil altid være der, uanset hvilke krumpspring vi laver. Nogen kan lide det, og andre kan ikke. Ikasts detailhandel er primært et aktiv for byens lokale borgere, selvom gæster altid er mere end velkommen. Men vi skal være opmærksom på at skabe de rigtige rammer for, at nogen har lysten til at sætte noget igang, siger formanden for Vores Ikast med ønsket om, at hæve antallet af borgere, der handler lokalt.

- Hvis vi bare holder fem- eller ti procent af handlen hjemme, vil det ændre en hel del, pointerer han.

I løbet af de kommende uge bliver der taget en beslutning om, hvilke af de tre eksterne firmaer, der skal kigge nærmere på Ikasts bymidte og måske tænke de vilde og skæve ideer, der om Strøgcentret viser sig at kunne løses med engagement og gå-på-mod og bringe byen nænsomt videre i de næste 25 år


Ordet er dit