Tip os log ind

Kulturstedet Bakkehuset

 
 
 
Strøget 47
7430 Ikast
Tlf. 99 60 51 12
Web:
www.bakkehusetikast.dk
 
Kontaktinfo:
Daglig leder: Bente Busk
Tlf. 99 60 51 12
Mail: [email protected]
 
 
 

Bakkehuset Ikast

Kulturmødestedet Bakkehuset i Ikast blev indviet som kulturinstitution den 19. maj 1995. Huset har siden dannet ramme om mange forskellige aktiviteter lige fra foredrag, møder og foreningsarrangementer til koncerter, hvor repertoiret breder sig fra klassisk til cabarét og fra jazz til rock.

Kulturhuset præsenter 2 gange om året det halvårlige program og det tilbagevendende frokost jazz arrangement er en populær begivenhed.

Bakkehusets sal har plads til ca. 160 gæster og udmærker sig ved sin intime koncertstemning, der har givet anledning til sloganet "Se stjernene i øjnene".

Husets drift er, bortset fra nogle få lønnede medarbejdere, baseret på frivillige kræfter, der rekrutteres blandt medlemmerne af støtteforeningen "Bakkehusets venner". Støtteforeningen har ca. 750 medlemmer.

Bakkehuset blev oprindeligt bygget som dyrlægebolig og husede senere det lokale bibliotek. Der er i flere omgange lavet tilbygninger og bygningen blev senest renoveret i 1995, hvor der blev bygget foyer, café og scene. Renoveringen skete i samarbejde med kunstneren Lars Ravn, der har stået for farvesætningen af Bakkehusets indre.

I 2006 blev Bakkehuset en del af et nyt og større kulturfællesskab og deler i dag foyer med den lokale biograf og den kommunale musikskole. Den nye tilbygning er tegnet af arkitektfirmaet Arkitema, Århus. De tre kulturenheder arbejder på tværs i de nye fælles rammer.